Landals historia

Nyheter

Erbjudanden

Beställ tårta

Kontakta oss

Det började med farfar Bengt Landal, sent 40-tal då han startade konditori i Askersund. Pappa John är bokstavligen uppfödd i en byrålåda i kaffeköket. På 50-talet flyttade de till Hallsberg och då blev det Landals Konditori på nytorget, senare även mitt på stan där PeWe bröd ligger idag.

1974 gick flyttlasset ännu en bit norrut till Kumla och Sörgårdens Konditori. Mamma Tina tog över då farfar gick i pension men 1993 lades bageriet ner. Efter nästan tolv år utan att baka mer än till husbehov, kom så lusten tillbaka.

Vi startade vårt bageri 2006, då tillverkade vi kondisbitar till konferans- o hotell. Mitt i sommaren 2007 slog vi upp portarna till konditoriet mitt emot stationen i Hallsberg. 19 november 2012 öppnade vi även på torget i Kumla!

Numer finns inte farmor o farfar kvar men vi andra bygger vidare på deras arv.

TIDSLINJE

1930

Konditoriskolan Svea

Farfar Bengt Landal står som nummer 5 från höger. Kortet är taget på konditoriskolan. Han hade senare sitt första egna konditori i Askersund. Wienerkonditoriet hette det och låg på storgatan.

1938

Farfar Bengt öppnar i Askersund

1950

Landals konditori öppnar i Hallsberg

1960-69

Farfar

Farfar i bageriet i slutet på -60 talet . Höghusen har just byggts på den plats där gamla kondiset låg, så allt är nytt. Det är jultider, han trycker små röda tomtar i marsipan.

1970

Mamma Tina

Mamma Tina i bageriet på storgatan i Hallsberg. Den sommaren hade farmor och farfar tagit semester. Faster Ingrid och mamma skötte bageriet då.

1974

Sörgårdens Konditori i Kumla

1990

Mässa

Detta är från alla otaliga bagerimässor man farit runt på. Överst ser vi farfar till vänster som modellerar med sin gode vän Bror på ej julmässa.

Under har vi pappa John i färd med att lägga ihop tårtor. (1990)

1990

Landals

Efter 13 års uppehåll började familjen bli baksugna igen och tog 2007 upp arvet efter farfar och startade Landals Konditori i Hallsberg.

Detta är Hallsbergsbutiken med den 3:e generationen Landal.
Från vänster: Jenny, Ellinor och Cecilia

 

HEM       VÅR HISTORIA      VÅRA ERBJUDANDEN      KONTAKT

© Landalscafe.se